Ця книжка пережила чимало пригод ще до свого написання.

Але головні почалися після.

Просто задля зухвалого експерименту, під псевдо Федір Невтішний, вона потрапила на конкурс «Коронація слова».

Диплом виявився несподіванкою. Напевне, варто подякувати за це Святославу Вакарчуку, який був у складі журі, бо саме він вручав авторові той несподіваний диплом.

А далі книжка виявилася «неформатом» для кількох, тоді відомих видавництв. Їх не влаштовували тема й образ головного героя.

Звідтоді забутий рукопис валявся в шухляді.
І раптом наприкінці 2016 року надійшла пропозиція від мультимедійного видавництва. Тоді нарешті книжка й отримала нове життя, поки що віртуальне.

І ось тепер, рівно за 10 років по своєму народженні, «Смугастий…» знову намагається дійти до читача. Тепер у нашому видавництві “Час змін Інформ”. Залишається сподіватися, що він його знайде і що читач зрозуміє, для чого створено цей «проблемний» і «скандальний» образ.

Автор намагався хоча б частково розкрити сучасникам психологію покоління 60-70 років минулого століття, адже це покоління з усіма його крайнощами і вадами є частиною історії країни, частиною історії рідного міста автора – Білої Церкви.

І головне – читач має збагнути: авторові болить доля цього міста і його людей. Ніхто не повинен залишатися байдужим у такий складний і вирішальний час. Можливо, разом ми дошукаємося причин того, чому нині «все так погано», як дехто запевняє, і спробуємо змінити спочатку себе, щоб і світ навколо нас змінився на краще.

Ганна Ручай “Смугастий, мов життя”.
Дизайнер обкладинки Наталія Задорожня
ISBN 978-617-7477-19-7
Формат: 145×200 мм, 236 сторінок, тверда обкладинка.
Вартість: 70 грн.
Замовляйте телефоном: 097 931 66 47; viber +38 063 782 10 10

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *