З мережі до людей. В Білоцерківській бібліотеці №10 презентував свої вірші Андрій Чупахін

В Білій Церкві поезію шанують. І не лише визнаних класиків, а й початківців, які лише наважуються видрукувати свої вірші й винести на загальне обговорення. Статистика невблаганна – кількість читачів скорочується. Лише близько 40 відсотків українців регулярно беруть до рук книгу й лише 9 відсотків з них надають перевагу поезії. Але добре, що Музи ще не припинили відвідувати українців. Ерато й Талія, Евтерпа і Каліоппа не дають авторам спати ночами, штовхають під руку: «Пиши, пиши, пиши!».

Дебютна збірка інженера з Києва Андрія Чупахіна вийшла у білоцерківському видавництві «ЧАС ЗМІН ІНФОРМ». Андрій давно писав вірші, але ділився ними в Інтернеті, де зібрався справжній віртуальний клуб авторів. Тепер вони виходять із всесвітньої “павутини”. Тож послухати і побачити, що вийшло, зібралися поціновувачі поезії в бібліотеці №10, де самовіддано працює її завідувач Ганна Нагорна.

Позитивні сподівання були виправдані. Вірші Андрія Чупахіна з книги «Счастье в настоящем времени» припали читачам до серця. Та й сама книга, завдяки дизайнеру й редактору Тетяні Виговській і художниці Олександрі Кондратенко, радувала око. Коли Андрій почав читати, зал кожен вірш зустрічав оплесками. Вірші Чупахіна присвячені рідній землі, коханню, роздумам людини над своїм життям. Деякі його твори іронічні, а подекуди самоіронічні. Їх можна назвати чоловічими, не в плані спрямованості на зарослу бородами й брутальну цільову аудиторію, а завдяки думкам зрілого чоловіка.

Ще одна з авторів згаданого вище віртуального клубу Тетяна Строкач також була присутня на зустрічі й читала свої вірші. Це вже було щось рідне і близьке, сусідське й невловиме тепле відчуття. Тому й зустріч стала сонячною, як день за вікном, де весна ніби сказала зимі: «Пора тобі вже відпочити!»

Насамкінець автор подякував організаторам та учасникам зустрічі та повідомив, що невдовзі у видавництві “Час Змін Інформ” вийде його друга збірка, в якій буде і україномовна лірика. Тож чекаємо з нетерпінням і до нових зустрічей!

Видати книгу в нашому видавництві

Номер телефону видавництва: +380979316647
Viber: +380637821010
e-mail: chaszmin.info@ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *