«Українська революція: з Білої Церкви в історію» було презентовано вчителям історії білоцерківських шкіл

Книгу «Українська революція: З Білої Церкви в історію», яка побачила світ у видавництві «ЧАС ЗМІН ІНФОРМ» в рамках проекту ВУТ «Просвіта» «Україна – це доля» презентовано колективом авторів педагогам білоцерківських шкіл. Зустріч була організована в школі №15 меценатом, начальником відділу освіти і науки БМР Юрієм Петриком.

У вступному слові Юрій Петрик зазначив, що він завжди підтримував книговидання. Представлена книга цікава насамперед тим, що вона дає можливість вивчати історію України і Білої Церкви не крізь ідеологічну російську призму, а спираючись на архівні документи, які стали джерелами інформації при її написанні.

Упорядник Володимир Іванців акцентував увагу на тому, що білоцерківцям нав’язують і популяризують історичні постаті, які ніколи не були патріотами України. Особливо він загострив увагу на кланові Браницьких. Ці магнати і визискувачі збудували свою фінансову могутність на крові сотень закатованих у Кодні гайдамаків, на утиску прав Білої Церкви, яку вони перетворили з могутнього військового і торгового центру в провінційне містечко Васильківського повіту. Анатолій Бондар, Олексій Стародуб і Сергій Бурлака коротко поінформували про свої статті й історію їхнього написання, роботу в архівах, пошуку джерельної бази.

Видавець Костянтин Климчук розповів, що книга користується великою популярністю в районах Київської області, особливо у Фастівському, оскільки тема формування корпусу Січових стрільців тісно переплетена з подіями на станції Мотовилівка, де відбувся вирішальний бій між військами Директорії УНР і гетьманцями Павла Скоропадського. Також він висловив побажання, щоб «Українська революція» стала стимулом до пошукових робіт вчителів історії й історичних розвідок білоцерківських учнів.

Завершилася презентація передачею партії книг «Українська революція: з Білої Церкви в історію» загальноосвітнім школам міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *