Модест і його наука вчать жити безпечно

Модест зі своїми порадами продовжує мандрівки білоцерківськими бібліотеками. Звичайно, що вигаданий Галиною Невінчаною Галина Пензарева-Невинчанная персонаж не може зійти з сторінок книги, але зустріч з автором дуже цікавої історії створює ефект присутності Модеста. Так і сталося на презентації книги «Модестова наука або Де чатує небезпека» в Центральній дитячій бібліотеці Білої Церкви.

 
Цей мудрий домовик, разом зі своїми компаньйонами, вчить дітей безпечної поведінки тоді, коли вони залишаються вдома без нагляду дорослих. «День незалежності» – так починається розповідь про перший день на господарстві Оленки та Івася. Це двійко гіперактивних дітлахів наче випробовує міцність нервів справжнього господаря будинку, роблячи все, що ні в якому разі робити не можна. Проте історія закінчується щасливо, а от у житті…
 
«Всі небезпечні ситуації, які трапляються з героями книги, реальні. Просто ми ніколи не задумуємося про наслідки легковажного поводження з побутовими електроприладами, інструментами, механізмами. А ціна цій легковажності – здоров’я, а то й взагалі життя дитини. – розповідала присутній на презентації дітворі Галина Вікторівна. – Тому книга не просто про дітей і для дітей, а й взагалі рекомендована для сімейного читання. Батькам теж буде корисно дізнатися, які небезпеки чигають на їхніх чад».
Варто сказати, що діти із школи №11 виявили неабияку обізнаність із небезпечними ситуаціями. Хлопчики і дівчатка розповіли Галині Невінчаній і видавцю Костянтину Климчуку багато історій, пов’язаних із використанням петард, іграми з сірниками та бешкетами в дворі й біля зграй дворових псів. Проте потрібно зазначити, що, послухавши автора книги, і віршовані застереження Костянтина Климчука, вони пообіцяли поводитися більш обачно й не ризикувати даремно собою.
 
«Ваше уявне геройство нікому не потрібне, – запевняла Галина Невінчана, вислухавши розповідь про пригоди непослухів на даху дев’ятиповерхівки. – Ваші батьки будуть раді живій і здоровій дитині. Це набагато важливіше, ніж довести своїм друзям, який ти «крутий». Тим паче, що та «крутість» просто дурість!»
 
Дітлахи просили не затримувати роботу над продовженням пригод домовика Модеста, кота Тимофія та братика з сестричкою, а потім фотографувалися біля мінігалереї із зображенням Модеста. Якби Модест був реальним, то йому б сподобалася фантазія школярів, і він ще багато чому навчив би дітлахів. Хоча чому міг би? Автори обіцяють, що «Модестова наука» першим сезоном не обмежиться. А поки на домовика чекають і в інших бібліотеках.
 
Замовлення книги та організація зустрічей з автором: 097 31 66 47

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *